úterý 23. prosince 2014

Hezké dny sváteční

Netuševa sice není nejintenzivnějším bloggerem, ale má špetičku citu pro všechny, co mají chuť zabrousit k ní na přečtěnou. Neví, čím to může být, ale zdá se jí, že letošní svátky nejsou šílené, kýčovité, uhoněné, nákupní. Třeba někteří přišli na to, že to za to nestojí, třeba je důležitější pečení a zdobení a klid a pohoda. Snad, doufá Netuševa.
Netuševa by nejraději chtěla popřát všem něco neotřelého, originálního, vřelého, od srdce. Od srdce by určitě něco měla, vřelého by to taky určitě bylo, jen neví, zda to bude originální. Ale to je vlastně jedno, neboť, snažila-li by se Netuševa jen o to, bylo by to uhoněné, šílené, možná i kýčovité a snaživé a o to přece nejde.
Mějte krásné svátky! Užijte si cukroví, užijte si rodinu, užijte se dny volna, užijte si vše, na co máte chuť!
Netuševa

neděle 7. prosince 2014

Netuševo, Netuševo

Netuševo jedna zahálečná! Jak dlouho jsi tady nebyla? Máš tolik čtenářů a ty se jim odvděčíš takovou lhostejností!
Je možné, že Netuševa zahálí. Určitě zahálí na svém blogu. Určitě ale nezahálí mimo něj, u svého pracovního stolu, u svého šicího stroje, u pletacích jehlic a u jehel a bavlnek a taky nezahálí v divadle. Celkem se činí ovšem všude možně, jen ne na blogu. Stále zkouší nově připravovanou hru Dopis poslaný poštou v Divadle Kámen. Odehrála jedno starší, leč velmi zajímavé představení Deus ex offo, rovněž v DK. Zkouší také doma, s kamarádem Járou a jeho dcerkou Emou, zkouší zpívat a pracovat s looprem. Zkoušky s Markem v dekadentní zkušebně na Holečkově stagnují. Marek cestuje a Netuševa se léčí, zařizuje, rekonstruuje a tak podobně.
Co nového Neuševu čeká, na co by ráda pozvala nebo co by ráda ukázala, se čtenáři dovědí v dalších rubrikách.
Tvořivosti a tvořivosti zdar!

PS: Netuševa dluží odpověď své přítelkyni Retuševě na jejím blogu http://vonhinterdorf.blogspot.cz/ ...